تفاوت بین سلامت الکترونیک و پزشکی تله مدیا چیست؟
پزشکی تله مدیا اتحادیه خدمات بهداشت و درمان و مخابرات / فناوری اطلاعات است که هدف آن کمک به افراد در مناطق دور افتاده است که در مواقع ضروری به مراکز درمانی دسترسی ندارند.
صنعت مراقبت های بهداشتی همواره یکی از پرطرفدارترین صنایع رو به رشد در بازار جهانی است.
تکنولوژی کلی تله مدیسین در حال حاضر تاثیر مثبتی در مناطق توسعه یافته ایجاد کرده وهمچنین کشورهای در حال توسعه نیز ان را تایید و پشتیبانی کرده اند
که نشان دهنده ی کمک به نجات جان انسان ها و بالا بردن استاندارد جهانی سلامت است.
در حالی که سلامت الکترونیک یک ابزار انقلابی اطلاعاتی در زمینه مراقبت های بهداشتی است که هدف آن ایجاد آگاهی بهداشتی در میان افرادی است
که لزوما بیمار نیستند هر کسی می تواند اطلاعات مربوط به سلامتی را از طریق اینترنت به دست آورد. و مهمتر از همه این است که یک فرایند پیشگیرانه است.
تاریخچه پزشکی تله مدیا(History of telemedicine)
توسعه تله مدیسین مدرن با اختراع زیرساخت ارتباطات راه دور آغاز شداز جمله تلفن و تلگراف در اوایل، فناوری تله مدیسین برای استفاده در شرایط نظامی تصویب شد.
مانند سفارش مواد مخدر یا مشاوره پزشکی لیست تلفات و جراحات نیز از طریق تلگراف ارائه شد.اولین نمونه از انتقال الکترونیکی پرونده پزشکی در سال 1948 در پنسیلوانیا رخ داد،
هنگامی که تصاویر رادیولوژیکی از طریق خط تلفن به فاصله 24 مایل بین دو شهرداری ارسال می شد. چند سال بعد، رادیولوژیست های کانادایی یک سیستم تلویزیون رادیویی ساختند برای استفاده در داخل و اطراف مونترال.
در روزهای اول پزشکی تله مدیسین، متخصصان بهداشت از این تکنولوژی به عنوان راهی برای رسیدن به بیماران مناطق روستایی استفاده کردند.
با این حال، فناوری به سرعت در مناطق شهری گسترش یافت، به ویژه آنهایی که از کمبود مراقبت های بهداشتی رنج می بردند
مانند اتش نشان ها که در سال 1967، پزشکان دانشگاه مدیاما میامی و اداره آتش نشانی میامی، ریتم های الکتروکاردیوگرام را از طریق کانال های رادیویی صدای واحدی از واحدهای نجات آتش نشانی به بیمارستان یادبود شهر جکسون انتقال دادند.
انواع پزشکی تله مدیاست(Types of telemedicine)
1- نظارت بر بیمـار از راه دور (Remote patient monitoring) :
نظارت بر بیمار از راه دور (RPM)، به نام Homecare telehealth نامیده می شود،
یک نوع مراقبت بهداشتی آمبولانس است که به بیمار اجازه می دهد از یک دستگاه پزشکی مانند تلفن همراه برای انجام یک آزمایش معمولی استفاده کنند و اطلاعات آزمایش را ارسال کنند.
تکنولوژی RPM شامل دستگاه نظارت روزانه مانند گلوکز متر برای بیماران مبتلا به دیابت و مانیتورهای فشار خون یا فشار خون برای بیماران دریافت کننده مراقبت های قلبی است.
داده ها را می توان با استفاده از یک سیستم کامپیوتری ویژه تلفن همراه به دفتر پزشک ارسال کرد.
با استفاده از یک برنامه نرم افزاری ویژه نصب شده بر روی کامپیوتر هوشمند.
اطلاعاتی که بیمار می فرستد در یک پایگاه داده ی Relational ذخیره می شود تا متخصصین مراقبت های بهداشتی بتوانند داده ها را به عنوان یک نمونه خاص یا به عنوان یک روند مشاهده کنند افراد سالمند و مبتلیان به سرطان نیاز بالایی به استفاده از ان دارند.
2- فروشگاه و به جلو(Store-and-forward):
به علت تله مدیسین نامتقارن، تله مدیسین فروشگاه به ارائه دهندگان اجازه می دهد تا اطلاعات بیماری خود رامانند نتایج آزمایشگاه با یک پزشک در مکان دیگری نیز به اشتراک بگذارند.
3- تله مدیسین تعاملی(Interactive telemedicine):
تله مدیسین تعاملی به پزشکان و بیماران اجازه می دهد تا در زمان واقعی ارتباط برقرار کنند.
چنین جلساتی می تواند در خانه بیمار یا در یک مرکز پزشکی در نزدیکی انجام شود و شامل مکالمات تلفنی یا استفاده از نرم افزار ویدئو کنفرانس مطابق با مقررات قانون حمل و نقل بیمه درمانی و حسابداری است.
مزایای تله مدیسین (Advantages of telemedicine):
1- راحتی – بیماران:صرفه جویی در وقت و هزینه.
2- افزایش دسترسی – بیماران در مناطق روستایی می توانند خدمات تخصصی را به آسانی دریافت کنند.
3- تله مدیسین می تواند تعداد لغوقرار ملاقات بیماران را کاهش دهدوهمان موقع به ارائه دهنده اطلاع دهد.
4- اجازه می دهد تا ارائه دهندگان به تشویق انتخاب شیوه زندگی سالم بیماران خود، از جمله توقف سیگاربهتر بپردازند.
معایب تله مدیسین (Disadvantages of telemedicine):
1- ناتوانی در تجویز داروها – بسیاری از ایالت ها به طور کلی اجازه تجویز آنلاین (بدون عارضه با تجویز الكترومغناطیس) بدون روابط بین پزشک و بیمار را ممنوع می كنند.
2- ارائه دهندگان باید در مورد نحوه استفاده از وسایل پزشکی تلویزیونی آموزش ببینند همچنین هزینه های مربوط به تجهیزات مشگل ایجاد می کند.
در نظر گرفتن هزینه راه اندازی تله مدیسین ممکن است به ویژه برای امکانات روستایی بسیار سخت باشد.
پلتفرم نوآوری باز کوشا از علاقه مندان دعوت میکند تا در مسابقات ایده پردازی در حوزههای نوآوری و فناوری بازدید و شرکت نمایند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.