وبلاگ
هوش مصنوعی ـمجتمع نوآوری باز کوشا

هوش مصنوعی چیست؟

خیلی از افراد هنوز هم با شنیدن این واژه به ربات ها فکر می کنند و تصور می کنند که منظور از هوش مصنوعی همان ربات های بی احساسی هستند که برای انجام راحت تر کارها طراحی شده‌اند.

که قرار است در آینده جای انسان ها را بگیرند. مسئول این نوع تفکر به احتمال زیاد فیلم های علمی و تخیلی است اما واقعیت با آنچه که تصور می شود تفاوت دارد.

هوش مصنوعی به انگلیسی Artificial intelligence که به طور مخفف آن را AI نیز می‌نامند، در واقع تکنولوژی است که به نحوی قابلیت تفکر دارد.

البته این قابلیت تفکر با چیزی که ما به عنوان تفکر انسانی می‌شناسیم تا حد زیادی تفاوت دارد، اما در حقیقت سعی دارد تا از آن تقلید کند.

 

پلتفرم نوآری باز کوشا | هوش مصنوعی

اهداف هوش مصنوعی

اساس AI آن است که هوش انسان و طریق کار آن به‌گونه‌ای تعریف شود که یک ماشین بتواند آن را به راحتی اجرا کند.

وظایفی که بر آن محول می‌شود را به درستی اجرا کند. هدف هوش مصنوعی در حقیقت بر سه پایه استوار است:

  1.  یادگیری
  2.  استدلال
  3.  درک

AI شاخه گسترده ای از علوم رایانه است که مربوط به ساخت ماشین های هوشمند با توانایی انجام وظایفی است که معمولاً به هوش انسان نیاز دارند.

هوش مصنوعی یک علم میان رشته ای با چندین رویکرد است، اما پیشرفت در یادگیری ماشین و یادگیری عمیق باعث ایجاد تغییر الگوی تقریباً در هر بخش از صنعت فناوری می شود.

هوش مصنوعی در صنایع دفاعی ایران

  • پهپاد شناسایی ایران مجهز به رادار فشرده و حسگر‌های تصویربرداری هستند.
  • می‌توانند حجم زیادی از داده‌های نظارتی را به یک پردازنده اطلاعات متمرکز و هوشمند هدایت کرده و آگاهی موقعیتی وسیع‌تری را ایجاد کنند.
  • یکی از این پهپاد‌در این زمینه پهپاد شناسایی و رزمی شاهد ۱۸۱ است
  • که با ۶۰ درصد شباهت بهشاهد ۱۷۱ یا همان RQ-۱۷۰ ایرانی است و طی سال‌های گذشته به صورت انبوه در نیروی هوا فضای سپاه تولید شده است.

کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه نظامی

  • بهره‌گیری از  (AI) در حوزه نظامی با شروع قرن جدید میلادی در میان کشور‌ها به رقابتی منجر شده که خود باعث پیشرفت و ارتقای نسل جدید تجهیزات نظامی، از جمله پهپاد‌ها و هواپیما‌های رادار گریز یا بمب‌های هوشمند با هدایت لیزر شده است.
  • AI می‌تواند به هواپیما‌های بدون سرنشین اجازه دهد تا با خلبان خودکار به مکان‌های از پیش تعیین شده پرواز کرده و سپس بر اساس فناوری تشخیص تصویر، هدف‌گیری را انجام دهند.

هوش مصنوعی ـمجتمع نوآوری باز کوشا

پدیده هوش مصنوعی

  • پدیده هوش مصنوعـی بر پایه علوم رایانه‌ای ایجاد شده تا مانند انسان کار کند. Artificial intelligence که از آن با نام (AI) نیز یاد می‌کنند، در واقع تکنولوژی است که قابلیت تفکر دارد.
  • اما اولین جرقه‌های شروع استفاده از AI به سال‌های جنگ جهانی دوم بر می‌گردد که از قضا اولین شروع هم در صنایع نظامی و تجهیزات امنیتی و تولید محصولی به نام انیگما «enigma» بود.
  • نیرو‌های آلمانی در این جنگ برای رمز نگاری و ارسال ایمن پیام‌ها از ماشین انیگما استفاده می‌کردند.
  • اما پس از مدتی مرکز شنود الکترونیک انگلستان موسوم به اولترا «ultra» با کمک دانشمندان انگلیسی رمز دنباله‌ای ماشین انیگما را شکست تا سهم بسزایی در نتیجه و حتی کاهش مدت‌زمان جنگ جهانی دوم ایفا کند و ورق جنگ جهانی دوم را برگرداند.

پیدایش هوش مصنوعی

1943 : McCulloch & Pitts  مدل مداری بولی از ذهن

1950 : Turing  «ماشین‏های محاسباتی و هوشمندی»

1957 : نشت درDartmouth  : پیدایش AI

دهه 50 : اولین برنامه ‏های AI ،شامل برنامه Samuel برای بازی checker ،برنامهNewell  و Simon با نام Logic Theorist ،و Geometry Engine نوشته شده توسط Gelernte و …

1965 : الگوریتم كامل Robinson برای استدلال منطقی

1966-73 : پیدایش مشکلات محاسباتی ،توقف تحقیقات بر روی شبكه‏های عصبی

1969-79 : پیدایش سیستم‏های اولیه مبتنی بر دانش

1986 : محبوبیت مجدّد شبكه‏های عصبی

1987 : تبدیل شدن هوش مصنوعی به یک علم

 

مجتمع نوآوری باز کوشا از همه علاقمندان به مسابقات ایده یابی دعوت می نماید تا در  رویداد ایده و طرح کوشا شرکت نمایند

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است