زندگی هوشمند در ساختار زندگی بشر محقق می شود
زندگی هوشمند در ساختار زندگی بشر محقق می شود
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات تأكيد كرد كه پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات با نگاهي عميق و درعين حال واقع بينانه براي هر يك از چالش هاي پيش روي تحول ديجيتال راهكارهاي مناسبي تدوين و ارائه كند.
به گزارش نما ،محمدجواد آذري جهرمي، در آيين افتتاحيه دهمين سمپوزيوم بين المللي مخابرات (2020IST) گفت: پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات به عنوان بازوي پژوهشي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، امسال پنجاهمين سالگرد تأسيس خود را جشن مي گيرد و در اين پنجاه سال فناوري اطلاعات در كشور را متحول كرده و رونق بخشيده است.
وي افزود: همچنين پژوهشگاه طي بيست سال گذشته تلاش كرده است تا اجلاس IST را به صورت دوسالانه برگزار كند امسال دهمين اجلاس با شيوع ويروس كرونا در جهان مصادف شده كه همه اجلاس هاي جهاني به صورت مجازي در حال برگزاري است و ما هم اين سمپوزيوم را به صورت مجازي برگزار مي كنيم.
وزير ارتباطات ادامه داد: در آينده نزديك زندگي هوشمند و ارتباطات هوشمند در ساختار زندگي بشر محقق مي شود. البته تحقق آن نيازمند دقت و توجه بر سه محور است كه شامل شبكه ها و فناوري، خدمات و مقررات و سياست گذاري در حوزه ICT است.
آذري جهرمي بابيان اينكه اجلاس امسال IST قرار است به اين مسئله بپردازد گفت: نقش هوش مصنوعي در كاركرد ارتقا سامانه ها و شبكه هاي ارتباطي پيشرفته با نسل پنجم و نسل هاي بعدي آن در حال تحقق است و براي اين كار استفاده از ديتا ساينس، كلود كامپيوتينگ و… باهدف استفاده بهينه از منابع اجتناب ناپذير است.
وي با تأكيد بر اينكه اين روزها اقتصاد ديجيتال به عنوان يك الزام فراگير در همه جهان مطرح است و لازمه آن توجه به اكوسيستم مربوطه و تسهيل فرايندهاي درگير آن است گفت: تحول ديجيتال بر سه بخش دولت ديجيتال با محوريت هوشمند سازي، جامعه ديجيتال با محوريت فرهنگ سازي، كسب وكار ديجيتال با محوريت توسعه فضاي كسب وكار آينده جوامع را شكل مي دهد و بر همه بخش هاي اجتماعي، اقتصادي و زيست محيطي اثرگذار است.
وزير ارتباطات بابيان اينكه تحول ديجيتال با چالش هاي مهمي روبرو است گفت: اين چالش ها شامل چالش زيرساخت ها، چالش هاي نهادي و حقوقي، چالش هاي فرهنگي و اجتماعي، چالش هاي سازماني به مفهوم فقدان مهارت، ناكافي بودن منابع مالي و كمبود راهبردهاي اجرايي منسجم، چالش هاي دانشجوي پژوهشي و بالاخره چالش هاي فضاي كسب وكار است.
وي در خاتمه افزود: انتظار بنده به عنوان وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات اين است كه با نگاهي عميق و درعين حال واقع بينانه در هر مورد راهكار مناسبي تدوين و ارائه كند. اين اجلاس در موضوعات فناوري هاي آينده و موردنياز مي تواند به پژوهشگاه در انجام خواسته يادشده كمك كند
منبع خبر: نما