طعم شیرین شکست تحريم ها با نوآوری و فناوری
فناور برتر چهارمحال و بختياری از موفقيت هايش برای كشور مي گويد
به گزارش روابط عمومی هسته پژوهشی کوشا به نقل از خبرگزاری تسنیم از شهركرد، علوم و صنايع زيادي در دنيا وجود دارد كه مورد استفاده عام و خاص قرار دارند و هر كدام از آن ها از زمان خاصي با طي كردن فرايند رشدشان پديد آمده و به مرحله تكامل رسيده و در اختيار آسايش و رفاه مردم قرار گرفته است.
از آنجا كه پايه و اساس هر علمي، تحقيقات و آزمايشات قبل و حين پديد آمدن آن است، تحقيق، پژوهش و به كارگيري آن محصول در مراحل آزمايشي از اهميت فراواني برخوردار است و سبب بالا رفتن ضريب اطمينان براي استفاده عمومي از آن صنعت مي شود.
در حالي كه فناوري روز به سرعت در حال تغيير، تحول و تكامل است نياز به فناوران و پژوهشگران محسوس تر و ملموس تر مي شود. طي سال هاي اخير كه تكيه بر توليد داخلي، اقتصاد مقاومتي و جهش توليد سرلوحه رشد علم و صنعت كشورمان قرار گرفته است پژوهشگران و صنعتگران نيز با پشتكار بيشتر و هدفمندتر از قبل با خلاقيت خود پا به عرصه توليد گذاشته و بسياري از نيازهاي اساسي كشور را تامين مي كنند.
نوآوري به گونه اي كه كنترل ابزار را بيش از پيش در اختيار انسان قرار دهد از جمله مزاياي فناوري است، رقابت محصولات فناورانه با محصولات خارجي و رشد اقتصادي، قطع وابستگي به كشورهاي بيگانه و توسعه كسب و كارها از ديگر مزاياي رشد فناوري است.
هر چند برخي توليدات داخلي هنوز توفيق زيادي نداشته اند كه جايگاه تثبيت شده اي در بازار پيدا كنند اما رشد علم و تكنولوژي متوقف نشده و راه خود را ادامه مي دهد، بسياري از جوانان با ديدن محروميت ها و همچنين محدوديت هاي ناشي از تحريم هاي ظالمانه از دانش خود در جهت توليد محصولات نوآورانه با كاربري هاي متعدد استفاده مي كنند تا از حيث واردات اقلام، دستگاه ها و محصولات مصرفي و غيرمصرفي به كشور بي نياز شويم.
به منظور حمايت از نوآوران عرصه توليد و گسترش اشتغال هاي فناورانه اقدامات زيادي انجام شده و نهادهاي مختلف از قبيل دانشگاه ها، مراكز رشد، شركت هاي دانش بنيان، بنياد نخبگان و پارك علم و فناوري براي حمايت از پژوهشگران و فناوران زمينه هاي لازم را تاحدودي فراهم مي كنند.
اما با اين حال هنوز هم فناوران و دانش پژوهان در راه توليد علم و فناوري با مشكلات و مسائل كوچك و بزرگي دست و پنجه نرم مي كنند؛ در اين ميان فناوران استان چهارمحال و بختياري به لحاظ محروميت تاريخي، دشواري هاي بيشتري را متحمل هستند اما با وجود انبوه مشكلات اجازه نداده اند انديشه و اراده شان راكد بماند و توليد را به جد دنبال كرده و اينك در عرصه هاي مختلف حرف براي گفتن دارند.
خدمت ارزشمند كارآفرين دزفولي به همشهريانش / جلوگيري از دو رريز محصول با طرحي ايده آل + فيلم
گفت وگو با زن كارآفرين برتر ملي: براي ايجاد 100 فرصت شغلي برنامه ريزي كرده ام/ كارآفرينان حامي ندارند
كارآفريني در آذربايجان غربي؛ آغاز كار با 60 هزار تومان سرمايه تا عدم مجوز براي پرورش بلدرچين
به منظور آگاهي بيشتر از پيچ و خم هاي راه فناوري با يكي از فناوران موفق استان چهارمحال و بختياري، ايمان اكبريان دهكردي متولد سال 1368 و داراي مدرك تحصيلي كارشناسي ساخت و توليد گفت وگو كرديم. وي با بيان اينكه امسال به عنوان فناور برگزيده مقابله با ويروس كرونا انتخاب شدم، اظهار داشت: سال 97 هم به عنوان فناور برتر مركز رشد پارك علم و فناوري استان انتخاب شدم. از سال 94 كار تحقيقات بر روي تجهيزات آلتراسونيك را آغاز كردم و با حمايت پارك علم و فناوري استان و صرف حدود 20 ميليون تومان هزينه، نمونه هاي اوليه دستگاه هاي جوش آلتراسونيك را طراحي و توليد كردم. اكنون بيش از چهار سال است كه در حوزه توليد جوش آلتراسونيك فعاليت دارم.
فناور برتر چهارمحال بختياري ادامه داد: از اين تجهيزات براي اتصال قطعات و پارچه هاي پلاستيكي به يكديگر به كمك ارتعاشات ايجاد شده توسط منبع آلتراسونيك استفاده مي شود. از كاربردهاي آن مي توان به خطوط توليد انواع ماسك تنفسي، البسه بيمارستاني، پوشك هاي بهداشتي و كيف هاي تبليغاتي اشاره كرد.
اكبريان اضافه كرد: ساختار اين تجهيزات از دو بخش مكانيكي و الكترونيكي تشكيل شده است. طراحي و ساخت هر يك از قسمت ها توسط كارشناسان تيم فني انجام مي شود و در حال حاضر در بخش مكانيك چهار نفر و در بخش الكترونيك پنج نفر مشغول به فعاليت هستند.
وي تصريح كرد: به دليل صنعتي نبودن شهركرد، مراكز تخصصي فروش و ارائه خدمات مورد نياز جهت تكميل ساخت قطعات وجود ندارد و براي ساخت قطعات نياز به تردد به شهر اصفهان و صرف زمان و هزينه اضافه هستيم، از طرفي در اختيار نداشتن تجهيزات به روز توليد، از سرعت توليد و كيفيت محصولات مي كاهد.
فناور برتر استان با اشاره به دريافت تسهيلات 20 ميليون توماني از پارك علم و فناوري، بيان داشت: در ابتداي كار آورده شخصي زياد نبود و بعد از طراحي اوليه دستگاه، يك مشتري جذب كرديم و با پول پيش پرداخت سفارش، دستگاه را ساختيم.
وي با بيان اينكه در زمان شيوع كرونا ميزان توليداتشان به دليل نياز مردم به ماسك، افزايش يافته است، خاطرنشان كرد: تا قبل از شيوع كرونا سالانه حدود 20 دستگاه مختلف و بعد از شيوع كرونا حدود 60 دستگاه مختلف توليد شده است.
اكبريان گفت: براي توليد دستگاه ها به چند قطعه خاص نياز داريم كه در داخل كشور توليد نمي شوند و از خارج خريداري مي كنيم. تا قبل از شيوع كرونا، تنها شركت رسمي توليدكننده خطوط توليد ماسك تنفسي در ايران بوديم.
وي ادامه داد: در زمان شيوع كرونا در كشور تقاضا براي دستگاه هاي توليد ماسك افزايش يافت و شركت هاي تامين كننده مواد اوليه خارجي هيچ كدام جوابگو نبودند، اگر زير ساخت مناسبي در داخل داشتيم و مي توانستيم مواد اوليه را داخل توليد كنيم، هيچ گونه نيازي به واردات دستگاه توليد ماسك به كشور نبود.
منبع خبر: تسنیم