فناوری جدید ضدعفونی کردن تخم مرغ های بسته بندی شده
پژوهشگران روسی، فناوری جدید و کم هزینهای ابداع کردهاند که میتواند تخم مرغ های بستهبندی شده را به سرعت ضدعفونی کند.
به گزارش روابط عمومی هسته پژوهشی کوشا و به نقل از سیتی تودی، پژوهشگران روسی، یک فناوری کمهزینه، ایمن و قابل اطمینان برای ضدعفونی کردن تخم مرغهای بستهبندی شده ابداع کردهاند. این فناوری، به از بین بردن باکتریهایی مانند سالمونلا که روی پوسته تخممرغ وجود دارند، کمک میکند. همچنین این فناوری، امکان پرورش جوجههای گوشتی با ایمنی قوی در برابر بیماریهای ویروسی را فراهم میکند. تخم مرغهای بستهبندی شده، با پرتو الکترون ۵۰ نانوثانیه ضدعفونی میشوند. ضدعفونی در ظروف پلاستیکی صورت میگیرد.
“سرگئی سوکووین”(Sergey Sokovnin)، “استاد آکادمی علوم روسیه”(Russian Academy of Sciences) گفت: ضدعفونی کردن تخم مرغ های بستهبندی شده، آنها را در برابر آلودگیهای بعدی محافظت میکند. ما دریافتیم که “پنج کیلو گری” (kGy۵) برای ضدعفونی کافی است و امکان ضدعفونی کردن ظرف و پوسته تخممرغ را فراهم میکند، اما ویژگیهای فیزیکی پروتئین، زرده، پوسته یا ترکیببندی تخممرغ را تحت تاثیر قرار نمیدهد. اندازه تخممرغ در این روش اهمیتی ندارد. گری یکای SI دوز جذبی در فیزیک پزشکی است.
ضدعفونی کردن، کیفیت گوشت و حجم جوجهها را تحت تاثیر قرار نمیدهد. اگر ۶۳ درصد جوجهها از تخم مرغ های معمولی بیرون بیایند، تعداد جوجههای بیرون آمده از تخم مرغ های فرآوری شده، ۶۴ درصد است اما تفاوت اینجاست که جوجههای سالم از تخم مرغهای ضدعفونی شده بیرون میآیند.
سوکووین ادامه داد: ۸۶ درصد جوجههایی که از تخم مرغ های ضدعفونی نشده بیرون میآیند، نشانههای التهاب مزمن را دارند؛ در حالی که این تعداد در تخم مرغ های ضدعفونی شده فقط چهار درصد بود. جوجههای گروه دوم، ایمنی بیشتری نسبت به بیماری نیوکاسل داشتند. بدین ترتیب، جوجههایی که از تخم مرغ های ضدعفونی شده بیرون میآیند، کمتر بیمار خواهند شد و کاهش قابل توجه دوز آنتی بیوتیکها در هنگام رشد جوجهها نیز امکانپذیر خواهد بود.
این فناوری به تولیدکنندگان نیز کمک میکند تا در زمان صرفهجویی کنند. بیرون آمدن جوجه از تخم مرغ های ضدعفونی شده، حدود شش ساعت کمتر زمان میبرد و جوجهها به جای ۲۲ تا ۲۴ ساعت، طی ۱۶ تا ۱۸ ساعت بیرون میآیند. این موضوع به خاطر کاهش هزینه تولید، اهمیت قابل توجهی دارد.
هیچ مشکل فنی جدی در رابطه با به کارگیری این فناوری وجود ندارد. اندازه کوچک شتابدهنده، به کارگیری آن را برای کنترل و بستهبندی تخم مرغ ها در مرغداریها سهولت میبخشد. به گفته پژوهشگران، شاید بتوان از این فناوری برای ضدعفونی کردن سطح تخم پرندگان دیگر و محصولات دارای پوست مانند موز، پرتقال و برخی دانهها نیز استفاده کرد.
این پژوهش، در مجله “Food and Bioproducts Processing” به چاپ رسید.
منبع: روابط عمومی هسته پژوهشی کوشا
پلتفرم نوآوری باز کوشا از شما دعوت می کند تا در مسابقات فناوری و نوآوری ما شرکت نمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.