مهارت آموزی، نیاز جامعه امروز است
بهزاد رضایی، امروز (سه شنبه، یکم شهریورماه) در نشست خبری در مرکز آموزش مهد قرآن کریم و ولایت استان اصفهان، اظهار کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی در کنار دانشگاه فنی و حرفه ای مشغول ارائه آموزه های مهارتی به دانشجویان علاقه مند به مهارت آموزی است.
وی با بیان اینکه در دانشگاه علمی کاربردی به دنبال تبلیغ و کسب درآمد نیستیم، گفت: سعادت هر جامعه ای در گرو کسب مهارت های مورد نیاز جامعه است که توسعه کشور را در پی خواهد داشت.
متاسفانه در سال های گذشته در آموزش رشته های مهارتی غفلت شده که این غفلت منتج به آسیب های بسیاری در سطح جامعه شده است. کشورهای توسعه یافته به موضوع مهارت آموزی توجه ویژه داشته اند و جوانان خود را به این سلاح مجهز کرده اند.
رضایی، بزرگ ترین سرمایه هر کشور را سرمایه انسانی معرفی کرد و افزود: جامعه باید به سمت ارائه آموزه های مهارتی که بیشترین بازدهی را دارند، سوق داده شود.
در گذشته آموزش مهارت در خانواده ها به صورت انتقال دانش و به شیوه سینه به سینه در نسل های مختلف وجود داشت، اما اکنون در دهکده جهانی باید کسب و کارها را بر اساس نیازهای روز جامعه توسعه دهیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان با تاکید براینکه معرفی رشته های مهارتی باید در دستور کار باشد، تصریح کرد: بر اساس آمار موجود، خوشبختانه تعداد افرادی که پس از تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی وارد بازار کار می شوند، آمار خوبی است.
درحال حاضر یکی از نیازهای روز بازار، رشته های آی تی و بازاریابی است که پذیرش دانشجو در این رشته ها و در مراکز مختلف استان اصفهان انجام می شود.
رضایی به تغییر نگرش جامعه به سمت یادگیری رشته های مهارتی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر استقبال از رشته های مهارتی بیشتر شده و بر اساس آمار حدود 50 درصد از دانش آموزان برای تحصیل، هنرستان های فنی وحرفه ای و کارودانش را انتخاب می کنند و تنها حدود 6 درصد به سمت رشته ریاضی می روند.
همچنین بر اساس آمار، تعداد 23 هزار نفر از هنرستان های کار و دانش و فنی و حرفه ای در اصفهان فارغ التحصیل می شوند که البته حدود پنج یا شش هزار نفر جذب دانشگاه های علمی کاربردی می شوند.
وی با تأکید براینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی باید بتواند فعالیت های خود را در سطح جامعه به خوبی معرفی کند، خاطرنشان کرد: از سویی رسانه ها باید با فرهنگ سازی، توجه خانواده ها را به سمت تحصیل در رشته های مهارتی افزایش دهند.
در حال حاضر انتظار داریم از طریق تفاهم نامه با آموزش و پرورش، دوره هایی برای آشنایی با نظام های مهارتی داشته باشیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان تاکید کرد: یادمان نرود رشته های مهارتی را برای چه دنبال می کنیم؛ رشته های مهارتی باید در کنار محیط کار آموزش داده شوند.
در کشور صنعتی و موفقی مانند آلمان، 70 درصد افراد پس از دیپلم به کالج ها و مدارس مهارت آموزی و 20 تا 30 درصد به سمت دانشگاه می روند که این روند در کشور ما برعکس است و نیاز به اصلاح دارد.
به گزارش ایسنا، رضایی بابیان اینکه درحال حاضر تعداد 11 هزار و 200 دانشجو در 22 مرکز استان اصفهان مشغول به تحصیل هستند، گفت: برای سال تحصیلی جدید ظرفیت بیش از 20 هزار دانشجو فراهم است.
عباس تاتاری، نماینده شورای تعامل دانشگاه علمی کاربردی نیز با بیان اینکه قرار بود در برنامه ششم توسعه، 30 درصد آموزش ها مهارتی باشد، اظهار کرد: متاسفانه 13 درصد آن محقق شده است. این عدم تحقق، به دلیل ناآگاهی و همخوان نبودن آموزش ها با نیاز صنعت است.
عبدالرضا طیاری، رئیس مرکز علمی کاربردی خانه کارگر اصفهان نیز با بیان اینکه در گذشته مهارت بیشتر از علم بود، اظهار کرد: درحال حاضر دانش بدون توجه به مهارت آموزش داده می شود که موجب فاصله ما با کشورهایی که این دو را در کنار هم داشتند، شده است.
مهارت در کنار دانش لازمه جامعه جدید است و اکنون باید بپذیریم که راهی جز این نیست و این دو باید در کنار هم باشند.
ابراهیم یزدی، رئیس مرکز علمی کاربردی مهد قرآن کریم و ولایت با بیان اینکه این موسسه عام المنفعه در راستای برطرف کردن نیازهای قرآنی جامعه شکل گرفته است که در 9 رشته شامل 6 رشته کاردانی و 3 رشته کارشناسی دانشجو می پذیرد.
در این مرکز رشته ها بر اساس نیاز جامعه قرآن تعریف شده است. به زودی نیز مرکز نوآوری قرآن راه اندازی می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.